Insectenhotels goed voor de biodiversiteit

Houweling Architecten zet zich in voor het vergroten van de duurzaamheid van onze gebouwde omgeving. Duurzaamheid betekent ontwerpen voor mens, dier en planeet.
We willen met onze projecten het welbevinden van de gebruikers vergroten. Daarom zoeken we continu naar manieren om het contact met de natuur te versterken via ‘biophilic design’ principes. Elk gebouw maakt een positief verschil voor de natuur in de omgeving. We streven ernaar elk gebouw te optimaliseren met een positieve milieu-impact.

Insectenhotel goed voor de biodiversiteit

Houweling Architecten staat voor duurzaamheid. Daarom geven we insectenhotels weg om de biodiversiteit te verbeteren. Door het plaatsen van deze hotels ontstaat een veilige schuilplaats voor nuttige insecten, die helpen bij de bestuiving van planten. Zo creëren we samen een groenere en gezondere omgeving. Doe mee en draag bij aan een bloeiend ecosysteem in jouw tuin!

Wat is de beste plek voor insectenhotels?

Vergroot de impact van de insecten! Hang het insectenhotel op een zonnige, beschutte plek, gericht op het zuiden en minstens 1-2 meter boven de grond. Plaats het in de buurt van bloemen en planten, en vermijd schaduwrijke, winderige en drukke locaties. Zorg voor bescherming tegen regen, bijvoorbeeld onder een overhang, om een droge en veilige omgeving te bieden.

Help de biodiversiteit!

Werken aan een duurzame omgeving kunnen we niet alleen, dus betrekken we graag anderen.
Op 5 september 2024 zijn we na ons jubileumfeest gestart met het weggeven van insectenhotels om zo de biodiversiteit te verbeteren. Deze actie richt zich op het versterken van lokale ecosystemen door veilige schuilplaatsen te bieden voor nuttige insecten zoals bijen en vlinders. Door deze natuurlijke bestuivers en plaagbestrijders te ondersteunen, dragen we bij aan de gezondheid van flora en fauna in zowel stedelijke als landelijke gebieden.

Ondertussen werken wij verder aan het integreren van biodiversiteit-stimulerende maatregelen in onze architectuur. We besteden bijvoorbeeld aandacht aan groene daken, geveltuinen en natuurvriendelijke openbare ruimtes. Zo realiseren we gebouwen en omgevingen die de natuur versterken en waar gebruikers met plezier kunnen wonen, werken en recreëren.

2024-09-09T11:09:05+02:00